Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Blauwe vlinder
Positief denken helpt je altijd een beetje vooruit!
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Altijd welkom op mijn weblogje en in het gastenboek!



Mijn Profiel

Chrisje
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Beste wensen 2015
23 december 2014 15:08

Zonnige kaartjes gemaakt
09 oktober 2014 15:16

Wit muisje gepunnikt...
10 mei 2014 18:01






Fotoboeken


Vlinder foto's van Ria (8)
_
Kreta, vriendelijk gastland (10)
_

Winterse sfeer, dieren. (22)
_
Foxie deel 2 (32)
_

Montenegro (7)
_
Kerst en wensen (9)
_






Weblog Vrienden


Vlindervrij
Van: vlinder49

Redsblog
Van: redone

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Franstaal
Van: fran

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Webje van fey
Van: fey

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Ladybird50
Van: Ladybird50

Bennekesblogje
Van: Benneke

Hera
Van: hera

Butterfly
Van: Chrissy-

Vogels en de tuin
Van: CorrieS

Berndts weblog
Van: sunrise

Elsjefiederelsje
Van: Elsjefiederelsje..




Gastenboek berichten

Hera,
20 maart 2014 20:34
_
Ha dag Chrisje en zo sta ik boven mijn eigen bericht van vorig jaar;-) Ook nu wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag. k Hoop dat je een leuke dag hebt gehad.

Hera
20 maart 2013 21:37
_
Ha dag Chrisje. Ik kom toch nog even bij je buurten om je van harte te feliciteren met je verjaardag. Alle goede wensen gaan jouw kant op ;-)

Fran
25 december 2012 15:11
_
Gelukkig Kerstfeest lieve Chrisje voor jou en jouw Fred en Foxie. Liefs Fran




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joop3232 om 05:49
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ido om 05:42
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Geertje935 om 05:42
_
Geertje935 Online

Door ido om 05:39
_
Ido Online

Door elvira om 05:35
_
Elvira Online

Door joop3232 om 05:24
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door joop3232 om 05:19
_
Joop3232 Online

Door nolikomaaseik45 om 05:08
_
Nolikomaaseik45 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Organic Caerffili Cheese


Caerffili Cheese die ik kreeg van Maarten

Zondag kreeg ik bezoek van Maarten, en had een kaasje mee uit Wales!

Dus heb ik even wat informatie opgezocht over die kaas en ook gewoonten in Wales.

Maarten, Nederlander heeft een groothandel in bio-kazen in België.

Ik verwijs dan ook graag naar de link van Maartens Kaas.


De originele caerphilly was altijd zeer geliefd bij mijnwerkers uit Wales, die de kaas meenamen naar hun werk en hem aten als een soort koek. De kaas is erg zout en was blijkbaar een ideaal middel om het zout dat ze bij het zware werk in de mijnen verloren aan te vullen. In de Tweede Wereldoorlog werd de productie stopgezet omdat alle melk werd gebruikt voor cheddar, en zo raakten de kaasmakers hun werk kwijt.

Jarenlang werd deze kaas alleen in Engeland gemaakt, maar er zijn nu weer enkele boerderijen in Wales zelf die caerphilly produceren. Op boerderijen als Caws Cenarth en Glynhynod in Dyfed worden eersteklas boerenkazen gemaakt. Caerphilly heeft de vorm van een kleine molensteen met een zeer dunne korst. Van binnen is hij roomwit, met een vochtige, kruimelige textuur.

De boerenkaas is erg subtiel van smaak, met frisse citroenzuren en zilte ondertonen. De fabriekskaas kan de smaaknuances van de boerenkaas niet evenaren en is vrij flauw.


De nieuwe boerenkazen zijn meestal rauwmelks. Ze worden van oudsher licht geperst en 24 uur in pekel gelegd. Daarna wrijft men ze in met rijstebloem.

Oude Gewoonten

De bevolking van Wales is trots op haar oude gewoonten.


Vaak worden er feestelijke samenkomsten gehouden, muziekanten dichters en toneel schrijvers ontmoeten daar elkaar.


Deze feesten worden Eisteddfod genoemd. 
De "Eistedhof" is een instituut die waarboog staat voor de traditie van Wales.

Het is begonnen vanuit een wedstrijd in muziekanten en gedichten maken.


De eerste werd gehouden in 1176, maar de populariteit kwam pas in de zeventiende eeuw en in 1860 is dit instituut aangesteld om de oude tradities te herstellen. 
Het mooiste wat Wales onder scheid van de rest van Groot Brittannië is het behouden van de Welshe taal is een indo-europesche taal wat zijn basis heeft vanuit het keltische. Door de Romeinse bezetting heeft het Latijn ook een grote invloed hierop gehad.

Voedsel dat specifiek welshies is natuurlijk de prei. (nationaal symbool), Glamorgan sausijsjes een vegetarische lekkernij van kaas, broodkruimels, kruiden en prei "rarebite"-kaas op toost met de smaak van mosterd en bier.


Smakelijke groetjes Chris



Maartens logo van de website


Hier ligt Wales


Het nationale kledij van Wales


Wales


Artikel links



Geplaatst op 16 januari 2008 11:32 en 2397 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Marlies55  
16 jan 2008 12:06
Hallo Chris, leuk al die informatie, die je opgezocht hebt. Je schreef ""In de Tweede Wereldoorlog werd de productie stopgezet omdat alle melk werd gebruikt voor cheddar, en zo raakten de kaasmakers hun werk kwijt."" Konden de kaasboeren toen dan geen Cheddar maken want ook dat is kaas?
Ik krijg honger en ga denk een broodje met Nederlandse kaas eten.
Liefs, Marlies

Chrisje  
16 jan 2008 13:45
Hallo Marlies, De kaasmakers van Caerphilly waren hun werk kwijt. En de kaasmakers van Cheddar kregen daardoor wel werk. Dat begrijp ik eruit en in de Tweede Wereldoorlog kan veel gebeuren misschien kwamen ze niet overeen toen om tot een fusie te komen de beide kaasmakerijen.
Misschien was de ligging beter waar de Cheddar gemaakt werd. Maar inderdaad ze maakten alle twee kaas. Ik lust ook graag Nederlandse kaas! Maar ik kreeg deze Caerphilly kaas en had er nog nooit van gehoord ik moet hem zelfs nog proeven...de smaak vertel ik je later...De link naar Cheddar is ook een info rijke website daar kun je de belangrijkste kazen opzoeken in een overzicht. Lieve groetjes Chris



_





_
Gizmoenbeertje  
17 jan 2008 07:47
Ieder land heeft zo zijneigen kazen, deze kaassoort is helemaal nieuw voor mij. Vond jij hem lekker? Jullie hebben in Belgie ook zo'n lekkere kaas, mmmmmm Passendale kaas, heerlijk vond ik die.
wat een interessant artikel was dit weer, Chris! Lieve groetjes, Lia

Eylou.1  
17 jan 2008 10:56
Hallo Chrisje, Ik ben hier voor het eerst en kijk even rond. Ik zag gelijk dit mooie kaasje. Leuk wat je erbij schreef. Trouwens zonde om open te maken, het lijkt wel een mooi stukje zeep.
Ben benieuwd of je hem lekker vind.
Groetjes van Dini en bedankt voor je bezoekje aan mijn blog.
_