Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Blauwe vlinder
Positief denken helpt je altijd een beetje vooruit!
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Altijd welkom op mijn weblogje en in het gastenboek!



Mijn Profiel

Chrisje
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Beste wensen 2015
23 december 2014 15:08

Zonnige kaartjes gemaakt
09 oktober 2014 15:16

Wit muisje gepunnikt...
10 mei 2014 18:01






Fotoboeken


Het Zwarte Woud en zijn processie. (22)
_
Landbouwwerktuigen (12)
_

Natuur landschappen 2011 (33)
_
Luxemburg stad 2007 (16)
_

Allerlei dieren (27)
_
PAARDEN (34)
_






Weblog Vrienden


Vlindervrij
Van: vlinder49

Redsblog
Van: redone

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Franstaal
Van: fran

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Webje van fey
Van: fey

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Ladybird50
Van: Ladybird50

Bennekesblogje
Van: Benneke

Hera
Van: hera

Butterfly
Van: Chrissy-

Vogels en de tuin
Van: CorrieS

Berndts weblog
Van: sunrise

Elsjefiederelsje
Van: Elsjefiederelsje..




Gastenboek berichten

Hera,
20 maart 2014 20:34
_
Ha dag Chrisje en zo sta ik boven mijn eigen bericht van vorig jaar;-) Ook nu wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag. k Hoop dat je een leuke dag hebt gehad.

Hera
20 maart 2013 21:37
_
Ha dag Chrisje. Ik kom toch nog even bij je buurten om je van harte te feliciteren met je verjaardag. Alle goede wensen gaan jouw kant op ;-)

Fran
25 december 2012 15:11
_
Gelukkig Kerstfeest lieve Chrisje voor jou en jouw Fred en Foxie. Liefs Fran




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door annaseb om 00:51
_
Annaseb Online

Door Hilda47 om 00:36
_
Hilda47 Online

Door douwe om 00:35
_
Douwe Online

Door elvira om 00:26
_
Elvira Online

Door marijbar om 00:25
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door rikiek om 00:25
_
Rikiek Online

Door marijbar om 00:24
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door marijbar om 00:23
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Brood bakken met Chrisje


Gerezen brood, meergranen en wit meel

Sinds een jaar ongeveer bak ik ons eigen brood terug niets is zo lekker...

Geschiedenis : Vroeger bakte ik ook ons eigen brood jaren terug...toen bakte ik drie broden tegelijk in de oven...

Een keukenrobot kneed de deeg want zelf zolang kneden kon ik niet meer met mijn pijnlijke polsen de reden de S.L.E.

Toen werkte ik wel met bloem, water, zout en levende gist...

Toen ik de geur van zelfgebakken brood weer opsnoof bij mijn vriendin ...kreeg ik terug de smaak te pakken.


Ik had alles klaar en toen ging ik mengen en plof de keukenrobot begaf het waarschijnlijk heeft zich vocht opgestapelt en had ik een kortsluiting en stonk verschrikkelijk hi hi...dus heb ik alles maar één keertje alles zelf gemengd en gekneed en wonderlijk het brood was gelukt...

Manlief at graag het brood maar zelf alles doen...dus terug een keukenrobot aangeschaft en zo bak ik terug ons eigen brood.

Het verschil met toen is dat in de handel er veel meer soorten bloem zijn dan toen....dus kan ik nu eens afwisselen...en de bloem is All In Mix, dus geen gist, zout meer toevoegen alleen water...

Soms gebruik ik mijn eigen fantasietje zoals je merkt op de foto...

Mijn vriendin Lisette eet graag bruin-brood en haar man eet graag wit-brood dus bakte ik twee in één brood in een broodvorm en het resultaat mocht er zijn en ze luste het nog ook...

Ik bak terug met plezier en wat ruikt het toch lekker in huis...net bij de echte warme bakker....

Met bak-groetjes Chrisje




In één schaal om in de oven te gaan...


Meergranen brood met 500 gr. bloem


Gebakken in een oven van 215 graden gedurende 30 minuten!


Detail Twee in één brood mooi in elkaar gebakken en het viel niet uiteen!


Leuk hé !


Artikel links



Geplaatst op 04 december 2013 17:47 en 3231 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gribou---Greet  
04 dec 2013 17:58
Eigen gebakken brood , dat blijft het lekkerste .
Ik heb een broodbakmachine en bak ook vaak m'n eigen brood .

Mooi he dat je nu kant en klaar broodmix hebt .
Je twee in één brood vind ik heel leuk om te zien .
Een mooie collage heb je gemaakt van de broodbakken !!
groetjes Greet

Chrisje  
04 dec 2013 18:09
Dank je wel, voor jouw positieve reactie Greet, ik zie je naam dikwijls staan bij Gerry van Vlindervrij...mijn Zeeuwse vriendin, leuk dat je ook eens bij mij op bezoek kwam!
_





_
Benenalie  
04 dec 2013 18:52
Er gaat niets boven zelf gebakken brood!
Ik heb jarenlang ons brood zelf gebakken handig de timer instellen en 's morgens vers warm brood! :grin:

Gast  04 dec 2013 19:24
ik heb het ook jaren gedaan,ga er maar weer eens aan beginnen GR Ans
_





_
Fran  
04 dec 2013 19:41
Hallo Chrisje ik wist dat je creatief bent maar met brood net eender. Twee in een ziet er verrukkelijk uit. Ik heb mijn broodbakmachine aan een vriendin gegeven. Ik heb een vraagje, hoelang houd je het brood wat jij bakt vers? Mijn schoonmoeder wikkelde het brood altijd in een schone handdoek. Leuke collage heb je gemaakt. De reuk kan ik me maar al te goed herinneren. Liefs Fran.

Fran  
04 dec 2013 19:42
dus heb ik alles maar één keertje alles zelf gemengd en gekneed en wonderlijk het brood was gelukt...Hoe ging het toen met je polsen?
_





_
Willem.J.1  
04 dec 2013 20:00
Alleen voor die heerlijke geur in huis zou je het al doen.

Hera  
04 dec 2013 21:04
Oh Chrisje, ineens ruik ik het... ik heb het ook vaak gedaan. Het brood werd onder mijn handen vandaan opgegeten ;-)
nu ik dit bij jou lees krijg ik er toch ook weer zin in...hmmmmm die lucht.. k weet alleen niet of het kneden nog lukt... k ga toch weer proberen











_





_
Chrisje  
05 dec 2013 17:58
Dames, leuk dat je op bezoek kwam...brood steek ik in een broodzak en alles is vlug opgegeten...maar drie à vier dagen Franneke, blijft het eetbaar. Als naar Nederland ga, bak ik eerst nog een brood voor manlief en die eet zelfs graag iets droger brood. Mijn polsen deden echt pijn dat was weer het geval in mei en eind september begin oktober...nu doet de cortisonen zijn werk om de bloedafbraak tegen te gaan het gaat nu gelukkiger weer wat beter maar voor hoelang is de vraag. Het gaat vaak op en af. Het moeilijkste werk kneden doet de keukenrobot...mocht je overwegen neem een sterke machine! Brooddeeg is stevig om te vermengen. Willem, de geur van brood is gewoon heerlijk, bak jij ook soms? Hera, zeker doen ik lust nog nauwelijks ander brood. Gerry, heeft ook goed brood in Zeeland, zij eten meestal donker bruin brood en dat lust ik wel. Soms ook eens broodjes eten eens wat anders...Zo, heb ik het broodbak-virus doorgegeven aan iemand, succes en smakelijk! Groetjes Chrisje



Wenny-m  
05 dec 2013 18:08
Ik kan het bijna ruiken, zo smakelijk ziet het eruit. :grin: Krijg er trek van.
_





_
Bepbakker  
08 feb 2014 19:43
ben ook weer begonnen met zelf broodbakken de eerste keren lukte dat niet brood zakt in later heb ik kant en klaar meel gekocht en half om half volkoren tarwemeel van AH gekocht brood doe ik nu bakken met 220 gram kant en klaar meel en 220 gram AH volkorentarwemeel moet wel een schepje gist bij en noch twee gram zout gebruikt losalt van AH smaakt hetzelfde maar is beter als echt zout scheelt weer in de bloeddruk en bak het in de machine op stand 1 groetjes Bep Bakker