Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Blauwe vlinder
Positief denken helpt je altijd een beetje vooruit!
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Altijd welkom op mijn weblogje en in het gastenboek!



Mijn Profiel

Chrisje
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Beste wensen 2015
23 december 2014 15:08

Zonnige kaartjes gemaakt
09 oktober 2014 15:16

Wit muisje gepunnikt...
10 mei 2014 18:01






Fotoboeken


ALLERLEI FOTOGRAFIE (29)
_
Rhodos, één van de Griekse eilanden. (15)
_

Vlaanderen Muziekland 2011 (20)
_
Hoofddorp, Juli 2007 (10)
_

Geitjes (34)
_
Landbouwwerktuigen (12)
_






Weblog Vrienden


Vlindervrij
Van: vlinder49

Redsblog
Van: redone

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Franstaal
Van: fran

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Webje van fey
Van: fey

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Ladybird50
Van: Ladybird50

Agaaths weblog
Van: agaaths-weblog

Bennekesblogje
Van: Benneke

Hera
Van: hera

Butterfly
Van: Chrissy-

Vogels en de tuin
Van: CorrieS

Berndts weblog
Van: sunrise

Elsjefiederelsje
Van: Elvira..




Gastenboek berichten

Hera,
20 maart 2014 20:34
_
Ha dag Chrisje en zo sta ik boven mijn eigen bericht van vorig jaar;-) Ook nu wil ik je van harte feliciteren met je verjaardag. k Hoop dat je een leuke dag hebt gehad.

Hera
20 maart 2013 21:37
_
Ha dag Chrisje. Ik kom toch nog even bij je buurten om je van harte te feliciteren met je verjaardag. Alle goede wensen gaan jouw kant op ;-)

Fran
25 december 2012 15:11
_
Gelukkig Kerstfeest lieve Chrisje voor jou en jouw Fred en Foxie. Liefs Fran




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door joop3232 om 06:15
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door VICRIK om 05:49
_
VICRIK Online

Door tinekef6 om 05:23
_
Tinekef6 Online

Door binask om 05:09
_
Binask is vandaag Jarig

Door MarieJoselucas om 05:09
_
MarieJoselucas is vandaag Jarig

Door snballijn om 05:09
_
Snballijn is vandaag Jarig

Door sjakazi om 05:09
_
Sjakazi is vandaag Jarig

Door jerrybouwens om 05:09
_
Jerrybouwens is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Panettone con gocce di Cioccolato fondente


Het is Italiaanse cake...

Iets lekker om te eten... en de foto's spreken voor zich zelf!



Dit is Italiaanse cake!

Wat zit er in? Witte bloem (meel), bittere fondant chocolade, boter, suiker, eieren, verse melk.

Er bestaat ook cake met appelsienen, citroenen, rode bessen enz...zeven soorten.

Het is uitsluitend met natuurproducten en ambachtelijk gemaakt.

Ik kreeg het als een nieuwjaarsgeschenk uit een Italiaanse speciaalzaak uit Antwerpen.

Met lekkere groetjes Chris


Zo ziet die ervan binnen uit... wel speciale smaak.




Geplaatst op 12 januari 2008 19:22 en 1514 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
BertusH.1  
12 jan 2008 21:24
Chris, het is dat ik geen auto meer heb anders kwam ik direkt nog proeven, dat is toch lekkere cake zeg. Mijn jongste dochter heeft twee jaar terug als aupair in Florence geweest, nam ook van die lekkere dingen mee lekker smullen, Gr, Bertus.

Jeanne50.1  
12 jan 2008 21:45
Hallo Chris
Wat ziet hij er lekker uit!!
Het volledige recept is zeker niet te achterhalen he?
Groetjes van Jeanne

_





_
Jeanne50.1  
12 jan 2008 21:55
Zou dit een broertje van jouw cake kunnen zijn ?
Deze variant vind je op mijn site

700 g. bloem, 250 g suiker, 225 g. boter, 200 g rozijnen (geweekt, afgedroogd en bebloemd), 70 g sukade en gekonfijte sinaasappelschil, 20 g verse biergist, afgestreken eetlepel zout, 6 eieren, 2 citroenen, amandelen (voor de versiering)
Bereid het gistdeeg door de gist op te lossen in een paar eetlepels lauw water. Voeg 100 g bloem toe of zoveel meer als nodig is om een samenhangend deeg te krijgen. Snijd het deegbolletje aan de bovenzijde kruisvormig in en laat het een halfuur rusten in een goed afgesloten kom op een warme plaats.
Doe de helft van de overgebleven bloem in een beslagkom en vermeng dat met water en het bolletje gistdeeg tot wederom een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Laat weer afgesloten rusten op een warme plaats totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Voeg dan de resterende bloem toe, de boter (au bain marie gesmolten), de dooiers van de eieren die samen met de suiker zijn opgeklopt, de geraspte schillen van de citroenen (eerst goed schoonboenen) en het zout. Kneed het deeg goed door op een met bloem bestrooid werkvlak, voeg eventueel water of bloem toe om een glad en soepel deeg te verkrijgen dat niet plakt. Voeg tenslotte de gekonfijte vruchten en rozijnen toe. Bekleed een hoge, cilindervormige bakvorm aan de binnenzijde met bakpapier, ingevet met wat boter. Doe hierin het deeg, snijd het aan de bovenzijde kruisvormig in en decoreer met wat amandelen.
Laat weer een half uur staan op een warme en tochtvrije plaats. Bak vervolges eerst 10 minuten op 200°C en vervolgens nog 60-90 minuten op 170°C.
Als je een satéprikker helemaal in de panettone steekt en de prikker schoon is als je hem er weer uithaalt, is het deeg gaar.

De legende van de panettone
Er wordt verteld dat de dag voor kerstfeest, aan het hof van Lodewijk de Moor, heer van Milaan, een groot feestmaal werd aangericht. Voor deze gelegenheid zou het hoofd van de keuken een zeer bijzonder toetje bereiden. Toen dat bleek te zijn verbrand bij het bereiden, sloeg de paniek in de keuken toe.
Om toch nog zoetigheid op tafel te kunnen zetten stelde een koksmaat, een zekere Toni, voor een dessert op te dienen dat hij voor zichzelf had gemaakt van restjes ingrediënten. Het hoofd van de keuken had geen keus en besloot de gok te wagen. Hij serveerde het enige dessert dat hij had. Het ongebruikelijke 'zoete brood', met de geur van boter en gekonfijte vruchten en met een mooie bruine kop erop, werd aan de genodigden van de hertog gepresenteerd. Het werd met luid applaus ontvangen en ging erin als koek. De gasten waren unaniem in hun lof voor dit dessert en ze vroegen aan de heer hoe het heette en wie de bedenker was van dit bijzondere zoete brood. Toni kwam naar voren en zei dat hij nog geen naam voor zijn creatie had bedacht. De hertog doopte het toen met de naam van zijn schepper en vanaf toen vierde iedereen feest met het 'pan del Toni' (brood van Toni), ofwel panettone, en het werd beroemd in heel de wereld.


Chrisje  
12 jan 2008 22:20
Hallo Jeanne, Wel dat zou wel eens kunnen die cake was er alleen maar rond deze tijd. Ik had verwacht dat jij zou zoeken wat het precies was wel ik zal het boekje opsturen dat erbij was. Liefs Chris
_





_
Fey  
12 jan 2008 23:16
Dat ziet er echt heel lekker uit en ik ga het zeker een keer maken.
Lieve gr. fey